image
4e Geschenk

Je weet vast dat de drie Koningen Balthasar, Caspar en Melchior op 25 december afreisden naar Bethlehem, ieder met een eigen geschenk voor het kindje Jezus. Sinds een aantal jaren nemen de kinderen uit ’s-Hertogenbosch ook een geschenk mee – een Vierde Geschenk. Speelgoed waar ze niet meer mee spelen bijvoorbeeld. Vanaf de opening van de Kerststal half december staan er speciale tafels om de geschenken achter te laten. De Bossche Kleding- & Speelgoedbank zorgt ervoor dat het speelgoed terecht komt bij de kinderen die het 't hardst nodig hebben. Vorig jaar hebben we maar liefst 9000 geschenken ingezameld. We zijn blij dat dit maatschappelijke initiatief dat we hebben toegevoegd aan de traditie van Drie Koningen, zoveel kinderen mobiliseert om iets te doen voor een ander kind.

Voetnoot voor de leerkracht/ouder:

Knutselen en verkleden

Als u het kind mee wilt laten doen op 6 januari is het natuurlijk leuk om verkleed te komen als koning. Denk hierbij aan een kroon, verkleedkleren en eventueel een lampion.

Koningskoek

Als suggestie: bak samen met het kind koningskoeken. Er bestaan diverse eenvoudige recepten. Stop in 1 koek een noot. Wie de noot treft is die de koning.